OPOČENSKÝ BIGOS Z RAŠKOVA

Składniki:

 2 kgkapusty kiszonej

0,5 kgboczku wędzonego

30 dkg kiełbasy

1 kgmięsa mieszanego

pieprz

sól

ziele angielskie

listek laurowy

cebula

grzybki suszone

śliwki suszone

koncentrat pomidorowy

Sposób przyrządzenia:

Kapustę obgotować. Na mięsie wieprzowym ugotować wywar. Pozostałe mięsa dusić z cebulą. Obgotowaną kapustę łączymy z produktami przyprawionymi do smaku.

Na koniec doprawiamy koncentratem.

Suroviny:

 

2 kgkyslej kapusty

0,5 kgúdeného bôčika

30 dkg klobásy

1 kgmäsovej zmesi

čierne korenie

soľ

nové korenie

bobkový list

cibuľa

sušené hríby

sušené slivky

paradajkový pretlak

 

 

Spôsob prípravy:

Kapustu prevariť. Z bravčového mäsa pripraviť vyvar. Ostatne mäso dusiť s cibuľou. Do prevarenej kapusty pridať ostatné už vopred dochutené zložky. Na záver pridať paradajkový pretlak.

 

 

sk_SKSlovak

Z organizačných a technických dôvodov rušíme oslavy- Deň poľskej vlajky a poľskej diaspóra 18.5.2024 v Rajeckých Tepliciach. O náhradnom termíne Vás budeme informovať.